Paragrafen

Informatievoorziening

Inleiding

De ontwikkelingen op het gebied van ICT gingen en gaan razendsnel. De informatiesamenleving stelt ons op verschillende gebieden voor uitdagingen zoals privacy en informatiebeveiliging, digitale identiteit, dienstverlening, big data, datagedreven werken,  etc. Wij volgen het Rijks- en VNG-beleid op het gebied van informatievoorziening en informatiebeveiliging. Zie ook de § Landelijke ontwikkelingen.

Die digitale transformatie wordt verder structureel opgepakt en uitgewerkt op basis van architectuurprincipes en gebruik makend van VNG-oplossingen zoals de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI) en Common Ground. We bouwen aan onze (digitale) informatievoorziening op basis van architectuurprincipes. Daardoor kunnen we onze  informatievoorziening beheersbaar, flexibel en schaalbaar in richten. Werken onder architectuur helpt ons ook om inzicht en overzicht te krijgen in de benodigde ontwikkelingen om onze dienstverlening en informatievoorziening effectief en efficiënt te vervullen.

De ontwikkelingen met betrekking tot onze informatievoorziening doen we, zoveel mogelijk en daar waar het kan,  in RID verband.

Deze pagina is gebouwd op 04/19/2022 09:52:30 met de export van 04/19/2022 09:38:10